hits

Farmor i farta

Soneterapeut og livsveiledende coach med inspirasjonsglede.

Historien om en liten dråpe (et lite molekyl/sjel)

 • Publisert: 12.01.2018, 08:56
 • Kategori: Blogg
 • Denne historien fikk jeg kanalisert i 2006. Tror du på reinkarnasjon - les videre!

  Historien om en liten dråpe (et lite molekyl/sjel)

  Den lille dråpen ble en gang sendt ut som et molekyl full av ren energi og kjærlighet ned til planeten Jorden fra en stor brennende lyskilde som kan minne om solen. Bare at denne lyskilden ligger lenger ut i systemet og kan ikke sees med det menneskelige øyet.  

  Mellom Jorden og denne lyskilden finnes det 7 påståtte etasjer (nivåer) som til nå er blitt observert, men det finnes nivåer også fra den 7`ende og opp til denne lyskilden hvor dråpen kommer fra. Fra den 7`ende etasje og til lyskilden kan man nesten sveve gjennom 6 nivåer til og da er vi på det 13`ende hvor lyskilden befinner seg.  

  13 står for tallet ulykke i gammel overtro. Hvorfor det må tro?  

  Tallet 13 er fra oppstandelsen lykketallet. Lyskilden.  

  Kortet 13 i Tarot er Døden som for mange virker avskrekkende men som i sannhet forteller om at gammelt rusk som er negativt må slippe taket for at man skal få en ny begynnelse. Kortet døden er i så tilfelle et veldig positivt kort i Tarot som forteller at når gammelt rusk har forsvunnet ut av livet, da skal du få en ny begynnelse, en ny fødsel. 

  Dette er lyskildens energi. Ny begynnelse, ny fødsel for dråpen (molekylet)  

  Dråpen (molekylet) blir sendt ut via stråler fra lyskilden og treffer planeten Jorden og en menneskekropp. Dette molekylet finner ikke veien til annet enn en menneskekropp fordi molekylet sendt fra denne lyskilden kan kun overleve i en menneskekropp.  

  I menneskekroppen utvikler molekylet seg utfra dagligdagse hendelser dette mennesket opplevelser, lærer å snakke, se, lytte, sanse og glemmer ganske fort hvor den kom fra og dråpen (molekylet) får etterhvert fylt opp boblen sin med tanker, erfaringer, positive og negative og får navnet "sjel". Molekylet blir en sjel med et spekter av erfaringer.  

  En menneskekropp har et maskineri som har en bestemt brukstid på Jorden før maskineriet slutter å virke, alt ettersom hvor godt sjelen tar vare på maskineriet sitt, eller hva slags ferd som er bestemt for denne sjelen.   

  Denne lille dråpen/sjelen/molekylet vandrer ut av maskineriet og tilbake til lyskilden, men noe har skjedd underveis. Dråpen har fått så mange tunge tanker å bære på. Den har blitt så tung at lyskilden ikke klarer å dampe den opp og den lille dråpen (molekylet) detter ned igjen til planeten Jorden i håp om å kvitte seg med det tunge lasset.  

  Dråpen (molekylet) bestemmer seg for hva den må gjøre for å kvitte seg med lasset og gir seg selv utfordringer på planeten Jorden før den daler ned igjen.  

  Den forsøker og forsøker men det virker som at det stadig kommer nye utfordringer og dråpen (molekylet) forstår en dag at det eneste som kan få den hjem til lyskilden er å ta kontakt med de situasjoner og andre sjeler som har forårsaket dråpens tunge lass. For å kvitte seg med det tunge lasset, må den face det situasjoner og andre sjeler om og om igjen i kjærlighet og ikke redsel, angst og foraktelse til det som har forårsaket det tunge lasset. For med ett forstår den at den ikke er alene om å ha et slikt tungt lass. Den forstår at i alle menneskelige maskinerier den har møtt var det også en annen dråpe (sjel) som var sendt ut fra samme lysenergi som den selv, og at alle dråper (sjeler) egentlig ønsket å komme hjem til lyskilden.  

  I sine mange ferder opp til lyskilden hvor den måtte stoppe i en eller annen etasje en periode fordi den ikke kom lenger opp, møtte den på andre dråper (sjeler) som også ventet på å dale ned til planeten Jorden igjen. Den møtte også dråper (sjeler) som den visste hvem var fordi dem hadde møttes på Jorden. De diskuterte med hverandre hva dem skulle gjøre for hverandre for å kvitte seg med det tunge lasset og slik bestemte dem seg for å gi hverandre en utfordring og at dem der nede på planeten Jorden skulle treffes i neste forsøk.  

  Dråpen visste også at andre dråper var årsak til hans tunge lass, men dem var et annet sted. Den kunne se hvor disse dråpene var og utfra dette måtte dråpen planlegge en lang reise med mulige flere turer til Jorden for å kvitte seg med sitt tunge lass.  

  Etter mange forsøk lykkes den lille dråpen til slutt og endelig kommer han hjem til lyskilden, der hvor kun ren kjærlighet eksisterer.  

  Der blir den lille dråpen (molekylet) født på ny og får en ny begynnelse.  

  Tarotkortet 13 forteller nettopp om en lang og muligens ikke smertefri periode som må til for at gammelt rusk/tungt lass skal slippe taket. Men når man endelig har sluppet taket og ikke gjør motstand til forandringer, men går på nye situasjoner med barnslig iver som (narren kortet 0), da slipper det tunge lasset mye raskere og en ny start ser dagens lys.  

  En ny begynnelse i ren kjærlighet!!! 

 • Publisert: 12.01.2018, 08:56
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Mine første kontaktlinser

 • Publisert: 06.11.2017, 20:16
 • Kategori: Blogg
 • Hei i kvelden. 

  På mandag skrev jeg om linser som jeg bestilte (innlegg her), og i dag lå dem i postkassa. Weee - så glad jeg ble. Jeg er mektig lei av briller. De har en stadig tendens til å gjemme seg på de merkeligste steder. Noen ganger dukker de frem, og andre ganger forblir de borte vekk. Det skal bli godt å slippe å leke gjemsel med dem - pju. 

  Jeg har -1,5 på begge øynene. Det vil si at jeg er nærsynt. Jeg ser klart det som er nærme meg, og sliter med å se det som er lenger unna. Å kjøre bil uten briller er krise for meg og andre som ferdes på eller ved veien. Dessuten er det ekstremt flaut å vinke på folk jeg er 100% sikker på at jeg kjenner, og når vedkommende kommer nærmere, er det slett ingen jeg kjenner. Hi hi - men et smart sjekketriks da.

  Her er mitt første møte med kontaktlinsene i kveld. Den lille greia skal jeg klare å få inn på øyet uten å miste den av fingeren. 

  Jeg fikk det til veldig raskt og på under 10 minutter. Da var begge linsene på plass. Det skyldes at jeg gjorde en research på "how to insert contact lenses​" på youtube først. Linsene var faktisk gode å ha på øyet, og wow så godt det var å se teksten på TV uten briller. Men vet du hva? Det var en ting jeg ikke tenkte på når jeg bestilte linsene. Skal jeg ha maks glede av dem, bør jeg ha progressive linser slik at jeg ser godt både nært og langt. Det er nå slik, at med riktig styrke på briller eller linser, vil jeg se tydligere det som er lengre unna enn det jeg til vanlig gjør, mens det som er nærme blir mer tåkete. Med progressive blir nært og fjernt like klart. Neste steg er besøk hos optiker for å sjekke øya skikkelig før jeg går til innkjøp av progressive linser.

  PS: ser at speilen trenger en oppgradering i ramma - hi hi - objekt vinter.

  Her er videosnuttene jeg tittet på. Jeg gikk for variant 2 og det gikk kjempeflott.

  Variant 1

  Variant 2

   

  Ha en flott mandag kveld.

  #kontaktlinser

 • Publisert: 06.11.2017, 20:16
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Oransjeskjerf - et tegn på omsorg

 • Publisert: 05.11.2017, 10:31
 • Kategori: Blogg
 • November er en av 3 mnd i året jeg gjerne skulle hoppet over. De andre månedene er januar og februar. November er mørk, kald og isete. Hvertfall her i Akershus. Januar og februar er måneder jeg venter på vårslippen i mars.

  Men - det som er flott, er at november måned har mye fint med seg. Som da for 7 år siden noen damer i Oslo fant på å strikke skjerf og henge rundt på lyktestolper o.l i Oslo`s gater for å gjøre november hyggeligere. I dag er det blitt en greie som gjøres over hele landet. Hvis du kjøper Norsk Ukeblad som kommer ut mandag 6. november (altså i morgen), kan du lese mer om dem og dems samarbeidspartner Kirkens Bymisjon. I bladet får du også oppskriften til oransjeskjerf med nydelig flettemønster hvor du også kan være med å bidra med noen kroner til Kirkens Bymisjon, så løp å kjøp! (Ikke sponset!)

  Oransjeskjerf er et kraftfullt symbol på omsorg, solidaritet, medmenneskelighet, empati og omtanke for mennesker som strever i hverdagen. Et tegn på at du bryr deg og at du ønsker å bidra til et varmere samfunn. Står det blant annet i bladet!

  Jeg er så heldig at jeg har en jobb hvor jeg får tilgang til Norsk Ukeblad før den kommer ut, og har begynt å smugstrikke på mitt bidrag. Sjekk det fine mønsteret!

  Beklager dårlig kvalitet på egne bilder, men jeg har det for mørkt i knipseøyeblikket. PS: jeg strikker mitt bidrag med refleks.

  #oransjeskjerf


  DAGENS SITAT

  Det er i løpet av våre mørkeste stunder at vi må fokusere på å se mot lyset. -Aristoteles Onassis

 • Publisert: 05.11.2017, 10:31
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Våkner du på samme tid hver natt - dette kan være grunnen

 • Publisert: 05.11.2017, 08:36
 • Kategori: Blogg
 • God morgen.

  Det er søndag morgen og jeg våkner som vanlig veldig tidlig. I dag våknet jeg klokken 04.00. Først jublet jeg litt fordi jeg elsker å våkne tidlig om morgenen. Alt er så fredelig og stille enda da. Jeg vil tro at de fleste naboene mine sover slik at jeg ikke er mottakelig for eventuelt urolige energier fra dem. Etter min faste inntak av vitaminer, mineraler og kaffekoppen blir jeg tankefull fordi jeg våknet så tidlig.  

  Ifølge kinesisk medisin er meridianene koblet til et klokke system som gir energi til ulike kroppsområder.

  Den kinesiske organkroppen fungerer med den forutsetning at chi eller qi beveger seg gjennom kroppen på forskjellige tidspunkter i løpet av dagen. På forskjellige tidspunkter i løpet av dagen flytter chi seg fra ett kroppssystem til et annet for å gjenopprette og styrke. Denne syklusen tar 24 timer, og hvert system blir gitt 2 timers ledetid.

  Hvis det er en blokkering som hindrer strømmen av energi fra organ til organ eller system til system, kan denne blokkeringen tvinge deg til å våkne opp. Fysiske, følelsesmessige eller psykiske helseproblemer kan alle gi blokkeringer, og å vite hva som kan være galt, kan hjelpe en person til å føle seg bedre på kort tid.

  Kinesisk kroppsklokke forklarer!

  Vanskeligheter med å falle i søvn mellom kl 21 og 23

  I løpet av denne tiden er blodårene eller arteriene aktive. Dette betyr at helseproblemer knyttet til immunsystemet, skjoldbruskkjertel, adrenaler eller metabolisme kan holde deg våken. 

  Stress, paranoia eller forvirring kan også holde deg våken. Hvis du finner dette å være tilfelle, prøv litt meditasjon, gjør en leggetid yoga rutine, eller gjenta noen beroligende mantraer.

  Våkner mellom kl. 23 og 01

  Dette tidspunktet er forbundet med galleblæren. Denne delen av kroppen fungerer til å bryte ned alt fettet du har konsumert i løpet av dagen. Å våkne opp i løpet av denne tiden kan bety at du må bytte til en diett med sunnere fettstoffer. Men hvis du opplever dømmekraft mot deg selv eller andre, eller motvilje, kan det hende at du ikke klarer å sovne igjen. Det er viktig å gi slipp på de feilene du eller andre har gjort og utvise vreden. Godkjennelse og tilgivelse er viktig.

  Våkner mellom kl.01 og 03

  Leveren blir forfrisket i løpet av denne tiden, og vi vet alle hvor viktig leveren er. Å våkne på denne tiden kan bety at leveren har for mye arbeid å gjøre (for mange giftstoffer å håndtere). Å fikse kostholdet og redusere alkoholforbruket vil hjelpe. 

  Anger, skyld og raseri er alle knyttet til denne tiden. Et overskudd av noen av disse følelsene kan føre til at du våkner opp. Det er viktig å prøve å frigjøre sinne og forsøke å se klarhet i en uheldig situasjon.

  Våkner mellom kl. 03 og 05

  Dette er tiden da lungene samler oksygen og flytter den til alle de andre systemene som forbereder seg til en ny dag. Det er også nå de fjerner giftstoffer som kan være til stede. Å våkne og hoste i løpet av denne tiden kan være et tegn på at du trenger å spise sunnere mat eller puste renere luft. 

  Denne gangen handler det om sorg og tristhet, og å våkne opp i løpet av denne tiden kan bety at noe har skjedd i livet ditt som gjør at du føler deg deprimert. Det er viktig å akseptere disse følelsene, sørge for hensiktsmessige ting og fortsette med livet ditt.

  Å våkne mellom kl. 05 og 07, eller føler seg syk på denne tiden

  Denne gangen skjer rensing og fornyelse av tykktarmen. Dette gir en fornuftig forklaring fordi de fleste av oss har avføring på dette tidspunktet. For å hjelpe med prosessen er det viktig å drikke rikelig med vann. 

  Emosjonelt er denne tiden forbundet med en følelse av å være fast, defensiv eller utålmodig om mangel på bevegelse eller vekst i livet. Dette er den perfekte tiden til å synge foran speilet.

  Denne kroppsklokken fortsetter hele dagen, og det er noen ting du kan gjøre for å hjelpe prosessene. 

  Hva tror du? Har du noen spesielle tidspunkter på natten du pleier å våkne?

  Fortell gjerne i kommentarfeltet!


  Ha en flott søndag :)

 • Publisert: 05.11.2017, 08:36
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • ....men soppsausen var himmelsk

 • Publisert: 03.11.2017, 11:15
 • Kategori: Blogg
 • Typisk meg. Det blir ofte noe annet enn tenkt. Hvorfor ikke gjøre som man tenker? Hi hi. Men soppsausen var himmelsk.

  Det jeg sikter til er innlegget om Topp 10 matvarer som nærer huden din som jeg skrev for et par kvelder siden. Der nevnte jeg at jeg skulle dra sporenskt til butikken tidlig neste dag for å kjøpe inn matvarer for å sette sammen meny som gir næring til huden. Gjorde jeg det? Nopp. Hvorfor? Vel, jeg fikk uventet besøk, og jeg og besøket heiv oss rundt å vasket gardiner, vegger, lister, vinduer - ja alt som kunne vaskes i stue og kjøkken. På mandag fikk alle ansatte og vikarer (hvor jeg arbeider iblant) en forundringshandlepose med mat og oppi den lå 500g indrefilè av svin. Når vaskingen var ferdig googlet jeg på lettvindte matoppskrifter hvor indrefilè av svin med soppsaus sto på menyen. Gårsdagens meny/middag ble noe helt annet enn næring til huden. Den ga næring til to sultne mager isteden.

  Ideèn til oppskriften fant jeg her på tine.no sine matoppskrifter og den smakte himmelsk. Jeg digget spesielt soppsausen og at jeg fikk til å få medium stekt indrefilè.  Jeg la alle ingrediensene i en ildfast form noe jeg angret på. Jeg burde dekorert middagstallerknene hver for seg istedet fordi soppsausen rant mellom skivede indrefilè, småpoteter, rosenkål og tomater og ble vanskelig å sause opp etterpå. Men - gjort er gjort :) 

  Om meg og matlaging: det er ikke min favoritt greie, men når jeg først får ånden over meg og har alle ingrediensene, ja da suser jeg meg gjennom kjeler, lokk og deselitermålere og kokkelerer ganske bra faktisk. Jeg er ingen dårlig kokk om jeg må si det selv. Jeg tror jeg er som poteta - gjør det meste og får det stort sett til.


  Ha en supderduperflott fredag :)

 • Publisert: 03.11.2017, 11:15
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Fra brillefin til linselus

 • Publisert: 02.11.2017, 19:00
 • Kategori: Blogg
 • I går kveld kom jeg over en nettbutikk som selger kontaktlinser og var ikke sen om å bestille. Weeeee - jeg er kjempespent på om jeg får til å bruke dem. Jeg håper det, for nå er jeg mektig lei av å lete etter brillene titt og ofte. Det skulle ta 2 til 4 virkedager til jeg har dem i posten. Håper de kommer før helga. Jeg skal dele her på bloggen erfaringen jeg gjør meg med kontaktlinsene og nettbutikken som heter LensOn.

  Les mer om de kontaktlinsene jeg bestilte her. Vil du se mer av utvalget kan du klikke her! (ikke sponset)


  PS: ha en flott torsdag kveld.

 • Publisert: 02.11.2017, 19:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer