hits

Farmor i farta

Soneterapeut og livsveiledende coach med inspirasjonsglede.

Den rette dagen å stumpe røyken

 • Publisert: 12.01.2018, 09:32
 • Kategori: Røykeslutt
 • I mitt innlegg "Kreft er ingen spøk" skrev jeg at jeg skulle slutte å røyke 12 november. På den dagen min pappa ville blitt 73 år. Det skulle være en hyllest til min far. Den perfekte dagen å stumpe røyken. Slik føltes det og det føltes så rett.

  Jeg klarte meg i 3 dager, så kom et øyeblikk hvor jeg ble skikkelig stresset og jeg var ikke sen om å finne røyken som lå i skuffen. Det var ingen som stoppet meg. Det skjedde så spontant. Jeg tok den første røyken etter 3 dager røykfri og samvittigheten smøg seg inn i hode mitt. Men da var det gjort. Jeg røyka som aldri før. Makan. Nå måtte jeg finne en ny dag som føltes riktig å stumpe røyken. Ja, det var slik jeg tenkte. Den neste store begivenheten for meg, var nyttårsaften. Så naturlig å tenke - ikke sant?

  En dag før jul, lagde et nært familiemedlem en "Røykeslutt-gruppe" på facebook. Motivasjonen var å stumpe røyken 1. nyttsårsdag. For min del startet det klokken 2000 på kvelden 1. nyttårsdag. Vi er nå en liten nær familiegjeng som forsøker time etter time, dag etter dag uten røyken. Gir hverandre motivasjon og trøst dersom det skulle forekomme en sprekk. 

  Det skal sies at det IKKE er lett - jeg har gått på en sprekk allerede. Det er verst i øyeblikk hvor jeg er lettere stresset, og de øyeblikkene er det ikke få av.


  Min første sprekk på jobb

  Jeg tenkte på de som har klart å stumpe røyken som sier at: ha røyken i nærheten, så blir du ikke så frustrert og stresset. Og med de ordene tok jeg med tobakspakka når jeg dro på jobb 2. nyttårsdag. Plutselig ble jeg sint på meg selv fordi jeg hadde tatt med tobakspakka og stoppet på en bensinstasjon og kastet den bestemt nedi søppelbøtten som sto mellom bensintankene. 

  Så nærmet vi oss matpausen. Suget etter røyk ble sterkere og sterkere. Jeg heiv med meg to brødskiver, satte meg i bilen og dro å kjøpte en 20 pakning Prince Mild. Røyka desperat to røyk. Makan. 


  Velger å skrive om det NÅ

  Jeg vet hvorfor jeg ikke har skrevet om røykeslutten tidligere. Jeg var redd for å sprekke, redd for å drite meg ut i offtentligheten som jeg har gjort så mange ganger før på facebook. Jeg har merket hvordan enkelte har ledd av meg som om de vet at jeg ikke klarer det. Mens andre stadig er innom å spør hvordan det går med røykeslutten. Det har vært flaut å skrive: jeg sprakk, jeg klarte det ikke. Jeg har følt meg veldig liten. Samtidig har jeg blitt sint på de eplekjekke menneskene som aldri har røyka og de som har klart å slutte røyke, som stadig minner meg på at det er jo så enkelt. Det er jo bare å bestemme seg. Det handler om viljen osv osv osv

  Det er så enkelt å si for de som har klart å kutte røyken og for de som aldri har røyka. 


  Å finne den rette datoen

  Neste dato for meg som vil bety noe, er pappa sin begravelse 20 januar 2015. Det er 8 dager til. Det er 8 dager for mye å vente. I dag har jeg bestemt meg for at det ikke skal ligge røyk i nærheten. Jeg må kaste den røyken jeg har. Nå gir jeg meg en ny sjansen.


  Nei til mer røyk

  Det finnes mange grupper og sider på facebook som handler om røykeslutt, men allikevel har jeg startet egen lukket gruppe som heter Nei til mer røyk. En gruppe for de som vil stumpe røyken, men sliter. Et sted vi kan gi hverandre motivasjon, tips og ideer for lettere å stumpe røyken. Det er lov å sprekke og skrive om det. 

  Gruppen finner du her!  Håper du vil heie på meg uansett om du er røyker eller ikke. Vil stumpe røyken eller ikke. PS: i morgen lørdag 13.1 vil det være en artikkel i rb om røykeslutt etc hvor jeg er med. Jeg er veldig spent på hvordan artikkelen kommer frem.

 • Publisert: 12.01.2018, 09:32
 • Kategori: Røykeslutt
 • 2 kommentarer
 • Historien om en liten dråpe (et lite molekyl/sjel)

 • Publisert: 12.01.2018, 08:56
 • Kategori: Alternativt
 • Denne historien fikk jeg kanalisert i 2006. Tror du på reinkarnasjon - les videre!

  Historien om en liten dråpe (et lite molekyl/sjel)

  Den lille dråpen ble en gang sendt ut som et molekyl full av ren energi og kjærlighet ned til planeten Jorden fra en stor brennende lyskilde som kan minne om solen. Bare at denne lyskilden ligger lenger ut i systemet og kan ikke sees med det menneskelige øyet.  

  Mellom Jorden og denne lyskilden finnes det 7 påståtte etasjer (nivåer) som til nå er blitt observert, men det finnes nivåer også fra den 7`ende og opp til denne lyskilden hvor dråpen kommer fra. Fra den 7`ende etasje og til lyskilden kan man nesten sveve gjennom 6 nivåer til og da er vi på det 13`ende hvor lyskilden befinner seg.  

  13 står for tallet ulykke i gammel overtro. Hvorfor det må tro?  

  Tallet 13 er fra oppstandelsen lykketallet. Lyskilden.  

  Kortet 13 i Tarot er Døden som for mange virker avskrekkende men som i sannhet forteller om at gammelt rusk som er negativt må slippe taket for at man skal få en ny begynnelse. Kortet døden er i så tilfelle et veldig positivt kort i Tarot som forteller at når gammelt rusk har forsvunnet ut av livet, da skal du få en ny begynnelse, en ny fødsel. 

  Dette er lyskildens energi. Ny begynnelse, ny fødsel for dråpen (molekylet)  

  Dråpen (molekylet) blir sendt ut via stråler fra lyskilden og treffer planeten Jorden og en menneskekropp. Dette molekylet finner ikke veien til annet enn en menneskekropp fordi molekylet sendt fra denne lyskilden kan kun overleve i en menneskekropp.  

  I menneskekroppen utvikler molekylet seg utfra dagligdagse hendelser dette mennesket opplevelser, lærer å snakke, se, lytte, sanse og glemmer ganske fort hvor den kom fra og dråpen (molekylet) får etterhvert fylt opp boblen sin med tanker, erfaringer, positive og negative og får navnet "sjel". Molekylet blir en sjel med et spekter av erfaringer.  

  En menneskekropp har et maskineri som har en bestemt brukstid på Jorden før maskineriet slutter å virke, alt ettersom hvor godt sjelen tar vare på maskineriet sitt, eller hva slags ferd som er bestemt for denne sjelen.   

  Denne lille dråpen/sjelen/molekylet vandrer ut av maskineriet og tilbake til lyskilden, men noe har skjedd underveis. Dråpen har fått så mange tunge tanker å bære på. Den har blitt så tung at lyskilden ikke klarer å dampe den opp og den lille dråpen (molekylet) detter ned igjen til planeten Jorden i håp om å kvitte seg med det tunge lasset.  

  Dråpen (molekylet) bestemmer seg for hva den må gjøre for å kvitte seg med lasset og gir seg selv utfordringer på planeten Jorden før den daler ned igjen.  

  Den forsøker og forsøker men det virker som at det stadig kommer nye utfordringer og dråpen (molekylet) forstår en dag at det eneste som kan få den hjem til lyskilden er å ta kontakt med de situasjoner og andre sjeler som har forårsaket dråpens tunge lass. For å kvitte seg med det tunge lasset, må den face det situasjoner og andre sjeler om og om igjen i kjærlighet og ikke redsel, angst og foraktelse til det som har forårsaket det tunge lasset. For med ett forstår den at den ikke er alene om å ha et slikt tungt lass. Den forstår at i alle menneskelige maskinerier den har møtt var det også en annen dråpe (sjel) som var sendt ut fra samme lysenergi som den selv, og at alle dråper (sjeler) egentlig ønsket å komme hjem til lyskilden.  

  I sine mange ferder opp til lyskilden hvor den måtte stoppe i en eller annen etasje en periode fordi den ikke kom lenger opp, møtte den på andre dråper (sjeler) som også ventet på å dale ned til planeten Jorden igjen. Den møtte også dråper (sjeler) som den visste hvem var fordi dem hadde møttes på Jorden. De diskuterte med hverandre hva dem skulle gjøre for hverandre for å kvitte seg med det tunge lasset og slik bestemte dem seg for å gi hverandre en utfordring og at dem der nede på planeten Jorden skulle treffes i neste forsøk.  

  Dråpen visste også at andre dråper var årsak til hans tunge lass, men dem var et annet sted. Den kunne se hvor disse dråpene var og utfra dette måtte dråpen planlegge en lang reise med mulige flere turer til Jorden for å kvitte seg med sitt tunge lass.  

  Etter mange forsøk lykkes den lille dråpen til slutt og endelig kommer han hjem til lyskilden, der hvor kun ren kjærlighet eksisterer.  

  Der blir den lille dråpen (molekylet) født på ny og får en ny begynnelse.  

  Tarotkortet 13 forteller nettopp om en lang og muligens ikke smertefri periode som må til for at gammelt rusk/tungt lass skal slippe taket. Men når man endelig har sluppet taket og ikke gjør motstand til forandringer, men går på nye situasjoner med barnslig iver som (narren kortet 0), da slipper det tunge lasset mye raskere og en ny start ser dagens lys.  

  En ny begynnelse i ren kjærlighet!!! 

 • Publisert: 12.01.2018, 08:56
 • Kategori: Alternativt
 • 0 kommentarer