hits

Farmor i farta

Soneterapeut og livsveiledende coach med inspirasjonsglede.

Kreft er ingen spøk

 • Publisert: 09.11.2017, 03:00
 • Kategori: Menneskets sykdommer
 • Inneholder annonselenke

  Pappa var storrøyker. Det hadde han vært i mange år. Så lenge jeg kan huske. En dag fikk han diagnosen kreft og det var ingen spøk.

  Om tre dager ville min pappa fylt 73 år. Den 12 november. Han rakk å bli 70. Det er snart tre år siden han tapte kampen mot kreften. En prosess som gikk veldig fort. Alt for fort. Trekvart år bare.

  Her sitter jeg utenfor mitt barndomshjem etter pappa din bortgang. Vi søsken har gjort siste strøk av rengjøring før det legges ut for salg. Et vemodig og trist øyeblikk.

  TANKER 

  Mens jeg sitter her forsøker jeg å få kontakt med deg gjennom sansene. Forsøker å kommunisere med deg. Forsøker å kjenne følelsen av at du er her. Men jeg føler ingenting. Bare tomhet. Jeg blir så trist og lei meg. Jeg har alltid trodd at det finnes noe etter døden, og at vi levende mennesker kan kommunisere med de som har gått over. Jeg kjenner jeg blir i tvil.

  Fra dagboken

  17 november 2014

  Jeg kommer aldri å glemme denne dagen vi var hos kreftlegen på A-hus hvor legen forteller pappa at nå er det ingenting mer dem kan gjøre fordi kreften ikke responderer på cellegiftkurene. Jeg så pappa titte betuttet ned i gulvet og sa: er det ingenting jeg kan gjøre, jeg gjør alt dere ber meg om. Jeg kjente gråten ville ta meg, men jeg måtte holde meg tapper for pappa sin skyld. Svelge tårene igjen og igjen. Jeg trodde jeg skulle bli kvalt der og da på grunn av tårene som ikke ville snu. Det er det verste øyeblikk i mitt liv. 

  2. juledag 2014

  Det er natt til 3 juledag. Jeg får ikke sove. Er bekymret for han som ligger oppe i 2 etj. I morgen er det stopp på at pappa skal sove der oppe. I kveld snublet han i avsatsen på vei opp. Jeg er redd han skal gå ned trappa i løpet av natten mens jeg sover, og at han skal snuble på veien ned å slå seg.

  Julaften ble en rar julaften. En følsom julaften. Han lå på sofaen hele dagen. Sov for det meste. Var våken innimellom, men bare for å sondere seg selv, ta en trekk av røyken eller ta en liten slurk vann. 

  Siste strålebehandling var lillejulaften. Legen på Ullevål fortalte pappa at det ville bli hovent, og de anbefalte han å bruke 4 mg medrol 2 ganger om dagen. Pappa har ikke villet tatt medrol fordi det har vært vanskelig å svelge tabletten og det det har medført at han har slitt med pusten. Strålebehandlingen han har gått igjennom var nettopp ved bryst og halsregion for å minske syster som klemte på stemmebånd og luftveiene.

  Jeg ser at livet ebber ut raskt nå. I dag fikk jeg han forresten til å ta Medrol 2 ganger etter en samtale med medisinsk avdeling på Ahus. Pappa sier selv at han føler seg bedre.

  1 juledags kveld ringte jeg til Palliativt Team i håp om å få råd, veiledning og en avlastningsmadrass til pappa. Han begynner å få liggesår nå, og jeg vil at han skal sove i 1 etasje slik at han ikke skal drive og vimse i trappa. Men, altså uteseksjonen til Palliativt Team er stengt i romjulen. Jeg kan tidligst få tak i dem 2 nyttårsdag, dvs neste fredag. Jeg spurte hjemmesykepleien om de kunne skaffe en madrass til ham, men hjelpepleiersentralen er også stengt i romjulen. Hva skal syke mennesker gjøre i romjulen når dem ikke får hjelp? Jo, dra til legevakten. Men det vil ikke pappa klare. Han har så vondt for å sitte fordi han ikke har fett og muskler igjen på kroppen. Han har så dårlig pust og blir fort sliten. Han ville ikke ha greid det. 3 juledag skal jeg personlig ringe sykehjemmet eller også Ahus å kreve at dem kommer med en sykeseng til ham. Pronto NÅ. Det er nå han trenger den. Vi kan ikke vente i en hel uke. Om jeg får det til gjenstår å se. Det er så tungrådd hele helsesystemet.

  Sukk - jeg gruer meg for den dagen livet hans ebber ut. Jeg ser i dag hvordan han ber med sine øyne om å få hjelp og om å få lov til å leve. Det er forferdelig å være tøff, gi ham motivasjon, hjelpe han med mat, medisiner, være hjelpepleier, en lyttende datter som skal være forståelsesfull og samtidig kvele gråten for ikke å vise ham hvor trist jeg synes alt dette er.

  Det var noen ord denne natten inn mot 3 juledag. Jeg ber englene våke over oss i natt slik at han sover rolig gjennom hele natten og jeg slipper å bli engstelig pga trappa. Jeg vet ikke om jeg klarer å sove nå. Jeg føler akkurat nå at jeg må være våken og passe på. Kanskje jeg sovner i go`stolen hans for da har jeg oversikt over trappa og ikke sovner så hardt at jeg ikke hører han kommer ned.

  Sukk hjerte, men brist ikke 

  6 juledag 2014

  Det er lille nyttårsaften og jeg våknet kl: 0730. Pappa lå våken. Hjemmesykepleien og innsatsteamet fra hjelpemiddelsentralen var her kl: 0900. Flere av mine søsken var innom for å møblere om i stuen slik at vi fikk plass til sykesenga i en koselig krok. Her kan han få sove i ro og fred. 

  Nyttårsaften 

  I natt har jeg sovet på sofaen i stua for å være nærme pappa i tilfelle han trengte meg. Våknet klokken 0500 av at han gikk på do etter beste evne. Stakkars pappan min. Han er blitt så ustø. Jeg ble litt ergelig på han for at han ikke hadde vekket meg for å få hjelp til å gå på do. Jeg fikk i han en smertstillende Tramadol. Pappa startet med Oxynorm i dag. Ene broren min og svigerinne var innom for å ønske godt nyttår. De fortalte at de skulle gifte seg 8 august neste år. Pappa ble så glad. Når vi gikk inn i det nye året lå pappa og sov. Han sover mye nå. 

  5 januar 2015

  Jeg våknet kl 0430. Kl 1200 kom Palliativt Team med lege og hjemmesykepleien. Pappa har nå fått morfin og beroligende i dren. Etter eget ønske. Siden da har det ikke vært kontakt med ham. GlennR, KaiR, J, J og A har vært innom. GlennR bestilte pizza til oss alle. Kjæresten til pappa fikk fri fra jobb i dag for å være hos pappa. Pappa får nå besøk fra hjemmesykepleien kl 0800, 1200, 1600, 2000, 0000 og 0400. Vi har igjen flyttet litt rundt i stuen slik at det skal bli plass til alle hans barn og barnebarn. Alle vil være hos ham nå.

  6 januar 2015

  Jeg sov i go`stolen til pappa i natt. Det ble kanskje 3 timer søvn. Pappa er fortsatt borte vekk. Jeg tok han i handa og sa at jeg er glad i ham og fortalte dato, dag og klokkeslett og hvor mange grader det var ute. Han leet litt på ansiktet. Pusten er høy. 

  Vi trodde at pappa ville forlate oss kl 1900. Alle mine søsken, svigerinner, svoger, tantebarn, mine sønner og barnebarn samles rundt sengen hans. Alle ville holde på pappa. Noen holdt i hånda, andre strøk han over kinnet og pannen, noen strøk han over føttene for å fortelle ham at vi var der hos ham slik at han skulle føle seg trygg på overgangen. Vi holdt hverandre i hendene. Vi tente levende lys og spilte svakt fra cd spilleren hans favoritt cd den siste tiden som hans venn gjennom flere år har spilt inn. Men pappa ønsket ikke å forlate oss på det tidspunktet. Vi fortsatte gjennom hele kvelden og natten med å tenne nye levende lys og holde rundt hverandre, snakke med pappa for å berolige han, og ba han hilse til mor (min stemor og pappas kone gjennom 24 år som døde av kreft i 2002) og J-A (min bror og pappas sønn som mistet livet i 2002). Tapper som pappa var. Så sterk. Akkurat slik vi minnes ham gjennom alle år.

  Klokken 07:06 7 januar 2015 valgte han å forlate oss. Jeg er så utrolig stolt av min familie. Det vakre samholdet oss imellom. Det er din fortjeneste pappa. Jeg er glad i deg. Jeg savner deg. Vi sees!

  TANKER

  Det skulle gå nesten ett år etter din bortgang før jeg kjente at du var nær meg. Da ble jeg så glad. Siden har jeg stadig hatt dype samtaler med deg. Etter at du gikk bort pappa, har du gitt meg mer og mer av din hemmelighet som du bar tett til brystet. Dine healingevner. Jeg visste at du hadde dem når du levde, det beviste du et par ganger når det bare var de nærmeste rundt deg. Du har også gitt meg muligheten til å kommunisere med åndeverden. Jeg er ikke lenger redd for den andre siden slik jeg var før. Takk for at du lever der du er pappa og at du viser deg iblant, deler med meg av dine evner og gir meg livskraft. Du etterlot deg en liten arv til oss barna. Det gjorde at jeg kunne gjennomføre min store drøm. Studere soneterapi slik at jeg kunne hjelpe flere som sliter med kroniske og akutte plager/traumer. Jeg vet at du er stolt av meg fra der du er. Du gir meg en trøsteklapp på skulderen for å motivere meg når jeg sliter. Jeg kjenner hånda di på skulderen titt og ofte pappa.


  Dagen i dag 9 november 2017

  Pappa var storrøyker. Det hadde han vært i mange år. Så lenge jeg kan huske. Jeg begynte å smugrøyke i en alder av 12 år. I dag er jeg 51 år gammel. Det vil si at jeg har røkt i snart 40 år. Jeg vet at jeg vil være blant de fallne på statistikken på grunn av kreft om noen år hvis jeg ikke slutter. Jeg har visst at jeg en dag skal slutte å røyke og nå er dagen snart nær. Den 12 november ville pappa fylt 73 år, og det er farsdagen samme dag. Fra og med søndag er jeg røykfri. 

  Jeg kunne ikke finne en bedre dato å slutte å røyke. I flere dager har jeg gjort forberedelser. Jeg gjør rent i hele huset, vasker alle mine klær fri for røyklukt og på lørdag 11 november skal bilen rengjøres. Alt skal være tipp topp rent. Kjøleskapet skal fylles med sunn kost. Kluet er at jeg ikke skal legge på meg noen ekstra kilo etter røykeslutt. Jeg MÅ klare å stumpe røyken nå. 

  Følg gjerne bloggen for å følge med på min røykeslutt fra søndag 12 november. PS: HUSK FARSDAGEN som også er på søndag.

  Før jeg runder av dette blogginnlegget vil jeg skrive noen ord om den svenske skuespilleren Fabian Bolin som ble rammet av kreft sommeren 2015. Han begynte å dele sin historie i en blogg kalt Fabian Bolins krig mot kreft. Tusenvis av mennesker, mange i lignende situasjoner inkludert meg selv, fulgte Fabians reise i detalj og fant trøst om at de ikke var alene i deres kamp. For meg ble det en trøst å lese de pårørendes historier. WarOnCancer er et styrkende samfunn for alle som er rammet av kreft - pasienter, overlevende og kjære - samt alle de som ønsker å lære mer om hvordan det er å leve med kreft, betyr egentlig. I denne plattform er du velkommen til å følge historier skrevet av andre eller dele dine egne, chatte privat og gi eller motta økonomisk støtte gjennom donasjoner. Les mer om WanOnCanser!

  Vis din støtte til kreften med å bære det flotte armebåndet eller halssmykket under her til en meget billig penge.

  Armebåndet finner du her og halssmykket finner du her!

  Sender en varm tanke til alle pårørende der ute som går igjennom eller har gått igjennom samme prosess til et nært familiemedlem eller venn med kreft.


  #kreft #røykeslutt #farsdag

 • Publisert: 09.11.2017, 03:00
 • Kategori: Menneskets sykdommer
 • 1 kommentarer
 • Mine første kontaktlinser

 • Publisert: 06.11.2017, 20:16
 • Kategori: Blogg
 • Hei i kvelden. 

  På mandag skrev jeg om linser som jeg bestilte (innlegg her), og i dag lå dem i postkassa. Weee - så glad jeg ble. Jeg er mektig lei av briller. De har en stadig tendens til å gjemme seg på de merkeligste steder. Noen ganger dukker de frem, og andre ganger forblir de borte vekk. Det skal bli godt å slippe å leke gjemsel med dem - pju. 

  Jeg har -1,5 på begge øynene. Det vil si at jeg er nærsynt. Jeg ser klart det som er nærme meg, og sliter med å se det som er lenger unna. Å kjøre bil uten briller er krise for meg og andre som ferdes på eller ved veien. Dessuten er det ekstremt flaut å vinke på folk jeg er 100% sikker på at jeg kjenner, og når vedkommende kommer nærmere, er det slett ingen jeg kjenner. Hi hi - men et smart sjekketriks da.

  Her er mitt første møte med kontaktlinsene i kveld. Den lille greia skal jeg klare å få inn på øyet uten å miste den av fingeren. 

  Jeg fikk det til veldig raskt og på under 10 minutter. Da var begge linsene på plass. Det skyldes at jeg gjorde en research på "how to insert contact lenses​" på youtube først. Linsene var faktisk gode å ha på øyet, og wow så godt det var å se teksten på TV uten briller. Men vet du hva? Det var en ting jeg ikke tenkte på når jeg bestilte linsene. Skal jeg ha maks glede av dem, bør jeg ha progressive linser slik at jeg ser godt både nært og langt. Det er nå slik, at med riktig styrke på briller eller linser, vil jeg se tydligere det som er lengre unna enn det jeg til vanlig gjør, mens det som er nærme blir mer tåkete. Med progressive blir nært og fjernt like klart. Neste steg er besøk hos optiker for å sjekke øya skikkelig før jeg går til innkjøp av progressive linser.

  PS: ser at speilen trenger en oppgradering i ramma - hi hi - objekt vinter.

  Her er videosnuttene jeg tittet på. Jeg gikk for variant 2 og det gikk kjempeflott.

  Variant 1

  Variant 2

   

  Ha en flott mandag kveld.

  #kontaktlinser

 • Publisert: 06.11.2017, 20:16
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Oransjeskjerf - et tegn på omsorg

 • Publisert: 05.11.2017, 10:31
 • Kategori: Blogg
 • November er en av 3 mnd i året jeg gjerne skulle hoppet over. De andre månedene er januar og februar. November er mørk, kald og isete. Hvertfall her i Akershus. Januar og februar er måneder jeg venter på vårslippen i mars.

  Men - det som er flott, er at november måned har mye fint med seg. Som da for 7 år siden noen damer i Oslo fant på å strikke skjerf og henge rundt på lyktestolper o.l i Oslo`s gater for å gjøre november hyggeligere. I dag er det blitt en greie som gjøres over hele landet. Hvis du kjøper Norsk Ukeblad som kommer ut mandag 6. november (altså i morgen), kan du lese mer om dem og dems samarbeidspartner Kirkens Bymisjon. I bladet får du også oppskriften til oransjeskjerf med nydelig flettemønster hvor du også kan være med å bidra med noen kroner til Kirkens Bymisjon, så løp å kjøp! (Ikke sponset!)

  Oransjeskjerf er et kraftfullt symbol på omsorg, solidaritet, medmenneskelighet, empati og omtanke for mennesker som strever i hverdagen. Et tegn på at du bryr deg og at du ønsker å bidra til et varmere samfunn. Står det blant annet i bladet!

  Jeg er så heldig at jeg har en jobb hvor jeg får tilgang til Norsk Ukeblad før den kommer ut, og har begynt å smugstrikke på mitt bidrag. Sjekk det fine mønsteret!

  Beklager dårlig kvalitet på egne bilder, men jeg har det for mørkt i knipseøyeblikket. PS: jeg strikker mitt bidrag med refleks.

  #oransjeskjerf


  DAGENS SITAT

  Det er i løpet av våre mørkeste stunder at vi må fokusere på å se mot lyset. -Aristoteles Onassis

 • Publisert: 05.11.2017, 10:31
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Våkner du på samme tid hver natt - dette kan være grunnen

 • Publisert: 05.11.2017, 08:36
 • Kategori: Blogg
 • God morgen.

  Det er søndag morgen og jeg våkner som vanlig veldig tidlig. I dag våknet jeg klokken 04.00. Først jublet jeg litt fordi jeg elsker å våkne tidlig om morgenen. Alt er så fredelig og stille enda da. Jeg vil tro at de fleste naboene mine sover slik at jeg ikke er mottakelig for eventuelt urolige energier fra dem. Etter min faste inntak av vitaminer, mineraler og kaffekoppen blir jeg tankefull fordi jeg våknet så tidlig.  

  Ifølge kinesisk medisin er meridianene koblet til et klokke system som gir energi til ulike kroppsområder.

  Den kinesiske organkroppen fungerer med den forutsetning at chi eller qi beveger seg gjennom kroppen på forskjellige tidspunkter i løpet av dagen. På forskjellige tidspunkter i løpet av dagen flytter chi seg fra ett kroppssystem til et annet for å gjenopprette og styrke. Denne syklusen tar 24 timer, og hvert system blir gitt 2 timers ledetid.

  Hvis det er en blokkering som hindrer strømmen av energi fra organ til organ eller system til system, kan denne blokkeringen tvinge deg til å våkne opp. Fysiske, følelsesmessige eller psykiske helseproblemer kan alle gi blokkeringer, og å vite hva som kan være galt, kan hjelpe en person til å føle seg bedre på kort tid.

  Kinesisk kroppsklokke forklarer!

  Vanskeligheter med å falle i søvn mellom kl 21 og 23

  I løpet av denne tiden er blodårene eller arteriene aktive. Dette betyr at helseproblemer knyttet til immunsystemet, skjoldbruskkjertel, adrenaler eller metabolisme kan holde deg våken. 

  Stress, paranoia eller forvirring kan også holde deg våken. Hvis du finner dette å være tilfelle, prøv litt meditasjon, gjør en leggetid yoga rutine, eller gjenta noen beroligende mantraer.

  Våkner mellom kl. 23 og 01

  Dette tidspunktet er forbundet med galleblæren. Denne delen av kroppen fungerer til å bryte ned alt fettet du har konsumert i løpet av dagen. Å våkne opp i løpet av denne tiden kan bety at du må bytte til en diett med sunnere fettstoffer. Men hvis du opplever dømmekraft mot deg selv eller andre, eller motvilje, kan det hende at du ikke klarer å sovne igjen. Det er viktig å gi slipp på de feilene du eller andre har gjort og utvise vreden. Godkjennelse og tilgivelse er viktig.

  Våkner mellom kl.01 og 03

  Leveren blir forfrisket i løpet av denne tiden, og vi vet alle hvor viktig leveren er. Å våkne på denne tiden kan bety at leveren har for mye arbeid å gjøre (for mange giftstoffer å håndtere). Å fikse kostholdet og redusere alkoholforbruket vil hjelpe. 

  Anger, skyld og raseri er alle knyttet til denne tiden. Et overskudd av noen av disse følelsene kan føre til at du våkner opp. Det er viktig å prøve å frigjøre sinne og forsøke å se klarhet i en uheldig situasjon.

  Våkner mellom kl. 03 og 05

  Dette er tiden da lungene samler oksygen og flytter den til alle de andre systemene som forbereder seg til en ny dag. Det er også nå de fjerner giftstoffer som kan være til stede. Å våkne og hoste i løpet av denne tiden kan være et tegn på at du trenger å spise sunnere mat eller puste renere luft. 

  Denne gangen handler det om sorg og tristhet, og å våkne opp i løpet av denne tiden kan bety at noe har skjedd i livet ditt som gjør at du føler deg deprimert. Det er viktig å akseptere disse følelsene, sørge for hensiktsmessige ting og fortsette med livet ditt.

  Å våkne mellom kl. 05 og 07, eller føler seg syk på denne tiden

  Denne gangen skjer rensing og fornyelse av tykktarmen. Dette gir en fornuftig forklaring fordi de fleste av oss har avføring på dette tidspunktet. For å hjelpe med prosessen er det viktig å drikke rikelig med vann. 

  Emosjonelt er denne tiden forbundet med en følelse av å være fast, defensiv eller utålmodig om mangel på bevegelse eller vekst i livet. Dette er den perfekte tiden til å synge foran speilet.

  Denne kroppsklokken fortsetter hele dagen, og det er noen ting du kan gjøre for å hjelpe prosessene. 

  Hva tror du? Har du noen spesielle tidspunkter på natten du pleier å våkne?

  Fortell gjerne i kommentarfeltet!


  Ha en flott søndag :)

 • Publisert: 05.11.2017, 08:36
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Genial eggtimer - jeg er frelst

 • Publisert: 04.11.2017, 15:06
 • Kategori: Kosthold og mat
 • Første gang jeg forsøker denne egg-timeren og jeg er frelst. Glemt er eggekoker som opptar plass på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet 

  Før koking

  Eggtimeren avgir hvit ring som snevres inn etterhvert som egget når soft, medium eller hardt.

  Sjekk resultatet - det er slående perfekt 

  ..... og jeg er frelst! 


  Sjekk hvor den kan kjøpes her! (ikke sponset)

   

 • Publisert: 04.11.2017, 15:06
 • Kategori: Kosthold og mat
 • 0 kommentarer
 • wish.com basillen og test av jumper

 • Publisert: 04.11.2017, 10:22
 • Kategori: wish.com
 • Har du blitt bitt av wish.com basillen også? Alle snakker om nettbutikken med det rare i som selger til meget gunstige priser. 

  Jeg har latt meg inspirerere med å bestille tre jumpere/gensere og håper på rett størrelse og at fargen stemmer nogen lunde overrens med bilde. I går fikk jeg min første bestilling i postkassen, og det er den jumperen jeg har vært mest spent på. Jeg synes denne er helt rålekker og bestemte meg for å gå for fargen blå av den grunn at jeg har så mye svart og hvitt. På tide å få litt farger i garderobeskapet, har jeg tenkt. 

  Jeg valgte å gå for 1 størrelse større enn jeg vanligvis bruker fordi jeg ikke ønsker jumperen skal sitte klistret til kroppen og det gjorde jeg lurt i. Sjekk resultatet under.

  Jeg er 160 på strømpelessen og bruker vanligvis størrelse 38 i overdeler. Som du ser er den i det lengste laget av hva jeg liker å gå i, men helt greit når jeg går i tights som her. Ikke sitter den helt etter kroppen heller, noe jeg er meget glad for. Synes det ble akkurat passe.

  Jeg kommer å gå for denne varienten å bære plagget på. 

  Baksiden. 

  Om jeg skal gi det en minuskarakter må det være fordi den virker litt slaskete nederst, tynn og litt gjennomsiktig og at det ikke er sydd på vaskelapp. I nettbutikken (ikke sponset) står det at den er av cotton og polyester, men det står ikke hvor mye prosenter av hver.Bh`n min synes igjennom når det er lysere i rommet, men alt i alt er jeg fornøyd med første leveranse.  Jeg skal vise deg de andre jumprene jeg har bestilt også, når de kommer! 

  Ha en flott lørdag :)


  DAGENS SITAT

  «Man elsker ikke det andre mennesket på tross av dets feil og mangler, men elsker det med dets feil og mangler.» ? Tollak B. Sirnes

 • Publisert: 04.11.2017, 10:22
 • Kategori: wish.com
 • 0 kommentarer
 • ....men soppsausen var himmelsk

 • Publisert: 03.11.2017, 11:15
 • Kategori: Blogg
 • Typisk meg. Det blir ofte noe annet enn tenkt. Hvorfor ikke gjøre som man tenker? Hi hi. Men soppsausen var himmelsk.

  Det jeg sikter til er innlegget om Topp 10 matvarer som nærer huden din som jeg skrev for et par kvelder siden. Der nevnte jeg at jeg skulle dra sporenskt til butikken tidlig neste dag for å kjøpe inn matvarer for å sette sammen meny som gir næring til huden. Gjorde jeg det? Nopp. Hvorfor? Vel, jeg fikk uventet besøk, og jeg og besøket heiv oss rundt å vasket gardiner, vegger, lister, vinduer - ja alt som kunne vaskes i stue og kjøkken. På mandag fikk alle ansatte og vikarer (hvor jeg arbeider iblant) en forundringshandlepose med mat og oppi den lå 500g indrefilè av svin. Når vaskingen var ferdig googlet jeg på lettvindte matoppskrifter hvor indrefilè av svin med soppsaus sto på menyen. Gårsdagens meny/middag ble noe helt annet enn næring til huden. Den ga næring til to sultne mager isteden.

  Ideèn til oppskriften fant jeg her på tine.no sine matoppskrifter og den smakte himmelsk. Jeg digget spesielt soppsausen og at jeg fikk til å få medium stekt indrefilè.  Jeg la alle ingrediensene i en ildfast form noe jeg angret på. Jeg burde dekorert middagstallerknene hver for seg istedet fordi soppsausen rant mellom skivede indrefilè, småpoteter, rosenkål og tomater og ble vanskelig å sause opp etterpå. Men - gjort er gjort :) 

  Om meg og matlaging: det er ikke min favoritt greie, men når jeg først får ånden over meg og har alle ingrediensene, ja da suser jeg meg gjennom kjeler, lokk og deselitermålere og kokkelerer ganske bra faktisk. Jeg er ingen dårlig kokk om jeg må si det selv. Jeg tror jeg er som poteta - gjør det meste og får det stort sett til.


  Ha en supderduperflott fredag :)

 • Publisert: 03.11.2017, 11:15
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Fra brillefin til linselus

 • Publisert: 02.11.2017, 19:00
 • Kategori: Blogg
 • I går kveld kom jeg over en nettbutikk som selger kontaktlinser og var ikke sen om å bestille. Weeeee - jeg er kjempespent på om jeg får til å bruke dem. Jeg håper det, for nå er jeg mektig lei av å lete etter brillene titt og ofte. Det skulle ta 2 til 4 virkedager til jeg har dem i posten. Håper de kommer før helga. Jeg skal dele her på bloggen erfaringen jeg gjør meg med kontaktlinsene og nettbutikken som heter LensOn.

  Les mer om de kontaktlinsene jeg bestilte her. Vil du se mer av utvalget kan du klikke her! (ikke sponset)


  PS: ha en flott torsdag kveld.

 • Publisert: 02.11.2017, 19:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Topp 10 matvarer som nærer huden din

 • Publisert: 01.11.2017, 21:23
 • Kategori: Naturlig skjønnhet
 • Nå er denne farmora passert 50 år og jeg er blitt ekstremt opptatt av å gi næring til huden. Spesielt ansiktet da rynkene fort kommer i min alder. Kanskje er det for sent, men ordaket "aldri si aldri" inspirerer meg og jeg ønsker å beholde huden ung så lenge jeg kan og da er visse ting viktig å tenke på. 

  Her er en liste over 10 matvarer som nærer huden din fra innsiden og sørger for at huden din forblir frisk og glødende. 

  1. Agurk

  Agurk kan med rette bli kalt en av de mest hudnærende, enten du spiser den eller bruker den på huden din. Den inneholder null kalorier. Og det som er mer spennende er at det også hjelper til med å skylle ut uønskede toksiner fra kroppen din. Det er disse giftene som gjør at huden din virker kjedelig og livløs. Agurk er også det meste vegetabilsk som har mange næringsstoffer som øker kroppens helse. Det hjelper i fordøyelsen og gir glans til huden din.

  2. Rødbeter

  Den inneholder mineraler som kalium, kalsium, magnesium og natrium. Den inneholder også vitamin A og E. Det forbedrer helsen til epidermis og virker som en rensemiddel for kroppen, slik at huden din forynges.

  3. Søtpoteter

  Den søte poteten er en rotgrønnsak som inneholder høye mengder vitaminer og komplekse karbohydrater. Den inneholder også beta-karoten som omdannes til vitamin A når det spises. Og dette på sin side oksyderer huden naturlig.

  4. Hvitløk

  Den inneholder allicin, en naturlig syntetisert kjemikalie som ved forbruk reagerer sammen med blodet for å danne et nytt produkt. Det er dette produkt som ødelegger uønskede bakterier og virus som allerede er tilstede i kroppen, og arbeider for å forbedre kroppens immunforsvar. Hvitløk med antioksidanter er en uovervinnelig kombinasjon. De har den fantastiske muligheten til å senke hudens aldring. Det er vår egen fountain of youth!

  5. Erter og bønner

  Legene anbefaler alltid å inkludere mange grønne grønnsaker i kostholdet, og du kan være sikker på at dette har en grunn. Erter og bønner, har høy kostfiber som hjelper fordøyelsesprosessen og også detoxifiserer systemet. Denne prosessen bidrar til å opprettholde en klarere, yngre hud.

  6. Røde druer

  Røde druer er kjent for å ha anti-giftige og antihistaminiske egenskaper som virker underverkende ved behandling av betennelser i huden. De bidrar også til å forhindre andre allergiske reaksjoner. Ta noen druer i salaten din eller nyt dem som en lett matbit mellom måltidene.

  7. Avokado

  Du kan med rette kalle denne frukten Gud av alle hudfôr. Den inneholder antitoksiner og vitaminer E og C. Denne frukten forbedrer hudtekstur, tone og øker hudens vitalitet. Det utvikler hudens fuktighetskarakteristikk betydelig.

  8. Nøtter

  Gresskarfrø og brasilnøtter er et lagerhus av mineralet selen som forbedrer produksjonen av immunitetsstimulerende hvite blodlegemer. Men det er ikke den eneste fordelen du får ut av å inkludere disse nøttene i kostholdet ditt. Sink og selen mangel er direkte årsaker til acne utbrudd, og derfor er nøtter den perfekte motgift for å bekjempe tilfeller av akne. Det hjelper også at disse nøtter er lastet med kalsium, mangan, kalium, magnesium - alt bidrar til en utmerket hud.

  9. Havremelk

  For flere personer er det en direkte tilknytning mellom akneutbrudd og forbruk av meieriprodukter. For disse uheldige kan havremelk gjøre underverker. Havremelk er laktosefri, men høy på vitamin E, fiber og folsyre. Huden din vil takke deg for disse næringsstoffene.

  10. Brun ris

  Betydningen av å opprettholde et jevnt blodsukkernivå er et must for en sunn hud. Av samme grunn er det et smart valg å erstatte hvit ris med sin brune ekvivalent. Brun ris er rik på næringsinnhold; den inneholder magnesium, vitaminer og proteiner.

  De sier, "du er hva du spiser." I enklere ord, kvaliteten og tekstur av huden din og den gløden du vil dø for, avhenger nøyaktig av hva som er på tallerkenen din, dag inn og dag ut.  

  Hvordan lage frokost, lunsj, middag og kvelds med en eller flere av de 10 næringsrike matvarene skal jeg finne ut av.... så følg med på bloggen! I morgen skal jeg dra sporenskt til butikken og handle inn smarte valg.

  Hei og hopp og ha en fin 1 november kveld. Nå skal jeg sette meg godt til rette i go`stolen for å se Farmen på TV2.

   


  Kilde: Stylecraze

 • Publisert: 01.11.2017, 21:23
 • Kategori: Naturlig skjønnhet
 • 2 kommentarer